Blog

Wat als…

By maart 21, 2023No Comments

Ik betrap mezelf er soms op dat ik rampscenario’s in mijn hoofd maak. Dus wat als het gesprek helemaal misgaat? Wat als ik mijn baan kwijtraak? Wat als ik niet uit mijn woorden kom? Wat als de presentatie helemaal mislukt? Met die gedachten beeld ik in hoe het dan gaat zijn en dan voel ik me daarna slecht.

Als NLP’er herken ik het als ik het aan het doen ben. Dit zijn geen helpende gedachten. Gedachten beïnvloeden hoe ik me voel en mijn gevoel beïnvloedt mijn gedrag. Dus als ik denk dat het slecht gaat, dan voel ik me slecht en onzeker en dan ga ik me ook onzeker gedragen. En dat is precies wat ik niet wil.

Ik kan dus beter bedenken ‘wat als het gesprek helemaal goed gaat?’ Hoe voel ik me dan? Wat doe ik dan? Ik kan me beter drukmaken om alle successen die ik ga behalen 😉

Positieve gedachten kun je trainen:
💡Als je gedachten hebt die niet helpen, is de eerste stap de bewustwording dat je het doet. Dat je op die manier denkt.
💡Als je het opmerkt kun je de gedachten positief omdraaien. Dus wat als het helemaal misgaat? ➡️ Wat als het helemaal goed gaat?
💡Als je de rampscenario’s in je hoofd opmerkt kun je ook bedenken dat de situatie er nog niet is, alleen in je gedachten. Misschien gebeurt het niet op die manier. Waarom dan nu al druk maken? Laat die gedachten los.
💡De voorgaande stappen blijf je oefenen en toepassen tot het je nieuwe gewoonte is. Het lukt niet in één keer goed, dus blijven opmerken en oefenen.

Hulp nodig? Let me know!

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact