Vitaliteit Boost Partner

In de snel veranderende zakelijke wereld begrijpen we allemaal dat het behouden en aantrekken van getalenteerde medewerkers van cruciaal belang is voor het succes van elk bedrijf. In een krappe arbeidsmarkt hebben werknemers veranderende verwachtingen. Ze zoeken niet alleen een baan; ze verlangen naar een werkomgeving waarin ze kunnen floreren, groeien en gewaardeerd worden.

Investeren in vitaliteit

Een onderscheidende manier om deze waardevolle medewerkers aan te trekken en te behouden, is te investeren in vitaliteit. Vitaliteit is een breed begrip. Wat is vitaliteit voor jou? Het is niet alleen fysieke gezondheid, maar ook emotionele en mentale welzijn.

Waarom zou je investeren in vitaliteit?

  • Gezonde en vitale medewerkers zijn over het algemeen productiever en leveren betere prestaties.
  • Het aanbieden van programma’s voor gezondheid en welzijn helpt bij het behouden van bestaand talent en trekt nieuw talent aan.
  • Als je richt op vitaliteit is dat positief voor het imago van het bedrijf.
  • Gezondere werknemers missen minder vaak werk, wat de kosten voor ziekteverzuim vermindert.
  • Vitale medewerkers zijn meer gemotiveerd om zich te ontwikkelen en door te groeien binnen het bedrijf, wat bijdraagt aan langetermijnsucces.

Meer dan alleen een fietsplan

Het is belangrijk op te merken dat vitaliteit verder gaat dan alleen het aanbieden van een fietsplan of fruit aanbieden op het werk. Het omvat ook het creëren van een positieve werkomgeving, het stimuleren van een goede werk-privébalans en het bieden van kansen voor professionele groei en ontwikkeling. Deze aspecten maken jouw bedrijf uniek.

Je begrijpt het belang, maar wat nu?

Als organisatie wil je graag de vitaliteit van medewerkers bevorderen. Je begrijpt het belang, anders was je dit niet aan het lezen. Het is nog niet gelukt om concrete stappen te zetten.

Waarom? Te weinig personeel. Gebrek aan tijd. Gebrek aan focus. Het staat niet bovenaan de prioriteitenlijst. Je wilt gewoon de ‘job done’. Je hebt genoeg aan je hoofd met andere zaken.

Dit geldt voor alle lagen binnen de organisatie, van de directie en HR-medewerkers tot het personeel zelf. Iedereen heeft te weinig tijd. Iemand vragen om dit naast hun huidige werk te doen, is niet realistisch. Dan zal het er niet van komen.

Naast het ‘gewone’ werk wordt het lastig…

Een toegewijde partner voor vitaliteit

Wat als je iemand tijdelijk inhuurt, met volledige toewijding aan vitaliteit? Ja, daar moet budget voor vrijgemaakt worden. Maar op de lange termijn bespaar je juist geld. Bereken maar eens wat ziekteverzuim jouw bedrijf kost.

Ik sta klaar om je te ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een actieplan dat aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf en medewerkers. Samen kunnen we bouwen aan een gezonde, bloeiende en veerkrachtige organisatie die klaar is voor de toekomst.

Rian is een professional die op rustige wijze een proces kan begeleiden. Ze kan snel schakelen en met haar nuchtere en frisse kijk op de zaken geeft ze de juiste energie om samen tot succesvolle resultaten te komen.

Peggy van AlemManager HR van PSV

Accountability partner

Ik fungeer als de persoonlijke ‘accountability partner’ van jouw bedrijf, iemand die naast jullie staat en ervoor zorgt dat jullie niet alleen leren, maar ook daadwerkelijk in actie komen.

Mijn expertise ligt in het snel doorgronden van mensen en het leggen van waardevolle connecties. Bovendien ben ik een meester in structuur en planning. Ik zal jullie ondersteunen bij het opstellen van een plan om jullie doelen te bereiken, en ik moedig jullie aan om verantwoordelijk te blijven voor de resultaten.

Neem contact op voor een gesprek

Ik nodig je graag uit voor een gesprek om verder te praten over de voordelen van vitaliteit en hoe ik kan helpen bij de implementatie. Samen kunnen we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Boek een kennismaking