Blog

Je hebt je stem niet voor niks

By september 9, 2023No Comments

Communiceren. Het is vrij simpel, maar tegelijkertijd ook heel moeilijk blijkt uit de dagelijkse praktijk.
 

Er gebeurt van alles in het hoofd. Als je jouw gedachten niet uitspreekt, dan weet de ander niet wat je denkt of voelt. Ik zie het zoveel om me heen gebeuren. En ik betrap mezelf er ook op.

Laat je stem horen

Ik had het in een privésituatie. Ik merkte dat er iets was. Ik voelde het. Het is een bepaalde energie die iemand uitstraalt.

Ik kan er niet tegen als er iets is en het wordt niet uitgesproken. Ik kan niet zien wat er precies in het hoofd van iemand anders afspeelt. Ik zou willen dat het kon 😉

De voordelen als je jouw gedachten uitspreekt?

  • Door je gedachten uit te spreken, kunnen anderen begrijpen wat je bedoelt en kunnen misverstanden worden voorkomen.
  • Je kunt beter nadenken over mogelijke oplossingen voor problemen als je jouw gedachten uitspreekt. Dit kan leiden tot creatievere en effectievere oplossingen.
  • Het uitspreken van je gevoelens en emoties kan helpen om emotionele spanning te verminderen. Het delen van wat je voelt, kan ook leiden tot steun en begrip van anderen.
  • Open en eerlijke communicatie is essentieel voor het opbouwen en onderhouden van sterke relaties. Als je je gedachten en gevoelens deelt, kan dit leiden tot meer vertrouwen en verbondenheid met anderen.
  • Het uitspreken van je gedachten kan leiden tot zelfreflectie en zelfbewustzijn. Hierdoor kun je groeien en jezelf beter leren begrijpen. Dit geldt ook voor de ander.

Hoe ga jij om met je gedachten? Houd je het voor jezelf of spreek je ze (meestal) uit?

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact