Blog

Het voldeed niet aan PIET

By juli 13, 2023No Comments

Ik was zo goed bezig, al zeg ik het zelf. Iedere ochtend meditatie en boek lezen. 92 dagen onafgebroken ๐Ÿ˜

Het levert mij veel op.
๐ŸŒŸ Het geeft mij een positief gevoel over mezelf omdat ik tijd in mezelf steek in de ochtend (en niet doelloos scrol over de tijdlijn van social). Ik begin bij het inchecken van mezelf: hoe voel ik me vandaag?
๐ŸŒŸEn ik lees iedere dag een paar bladzijdes uit een boek waardoor ik mezelf kan ontwikkelen.

Klinkt als een goede start van de dag, toch? So far so good.

In NLP gebruiken we de afkorting ๐—ฃ๐—œ๐—˜๐—ง voor het stellen van doelen. Dat staat voor ๐—ฃ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ, ๐—œ๐—ป๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ, ๐—˜๐—ฐ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต ๐—ฒ๐—ป ๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐˜๐˜€๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ.

๐Ÿ‘‰ Mijn doel โ€˜ik wil iedere dag mijn dag starten met meditatie en boek lezenโ€™ dat is ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ. Dus ik zeg wat ik wรฉl wil en niet wat ik nรญet wil.

๐Ÿ‘‰ Het ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ van mijn doel ligt bij mezelf. Ik ben dus niet afhankelijk van iemand anders voor het behalen van mijn doel.

๐Ÿ‘‰ Ik begin eerst even met ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐˜๐˜€๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ voordat ik ecologisch uitleg. Mijn doel is specifiek. Ik heb niet benoemd hoe ik me wil voelen, maar dat ik het iedere dag wil doen. In de app Todoist vink ik iedere dag af dat ik het heb gedaan. Daarnaast zie ik in de app van Meditation Moments de huidige streak. Het is ook een steven om de streak niet te doorbreken.

๐Ÿ‘‰ En dan komt het, de E van PIET staat voor ๐—ฒ๐—ฐ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต. Is mijn doel goed voor mij en mijn omgeving, zoals mijn man en kinderen? Ik dacht dat ik er niemand kwaad mee deed. Ik zet mijn wekker er eerder voor. Ik doe het als iedereen nog slaapt. Maar mijn man mist de knuffel โ€˜s ochtends in bed. Het moet natuurlijk niet ten koste gaan van de verbinding met mijn man.

Ik ga dus mijn dagelijkse doel weer bijstellen ๐Ÿค—

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact