Blog

“Ben je wel goed bij je hoofd?”

By maart 9, 2023No Comments

Ik neem je even mee in een verhaaltje:

Je gaat naar de dierentuin. Naar de chimpansees. Je gooit een pak chocolade koeken of pakjes Wicky door de tralies. Dan reageren niet alleen de verzorgers, maar ook de andere mensen om je heen kwaad. “Ben je wel goed bij je hoofd? Zie je dat bordje niet: deze dieren hebben een speciaal dieet.” Je maakt excuses en je stopt alles weer in je tas. Anders krijgen de apen buikklachten of huidklachten.

Je loopt 300 meter buiten de dierentuin een kinderopvang of crèche binnen. Je geeft de kinderen chocolade koeken en pakjes Wicky. De verzorgers en vaak ook ouders zijn er harstikke blij mee.

Mooie metafoor van Richard de Leth in de online training Het Gezondheidsvirus van Oersterk.

En je hoeft het niet letterlijk te nemen. Het gaat er niet om dat dit gebeurt op alle kinderdagverblijven. Maar dit gebeurt wel met kinderen en mensen in het algemeen. Ik ben er zelf ook schuldig aan helaas. Maar ik vind het wel een sterke metafoor, waardoor je met de neus op de feiten wordt gedrukt.

Extra fun fact: 99÷ van het genetische materiaal van de mens is hetzelfde als de chimpansee. Dat wisten we al, maar ik zeg het toch nog maar een keer 😉

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact