Blog

Eigen overtuigingen die onzeker maakten

By september 26, 2023No Comments

Ik belemmerde mezelf met mijn eigen gedachten, maar nu heb ik geleerd om die belemmeringen te overwinnen.

Ik schaam me Ik ben dom Ik ben lelijk Ik ben dik Ik faal Ik ben een mislukkeling Ik voel me niet goed genoeg

Dat zijn allemaal gedachtes die ik ooit had, overtuigingen die me beperkten. Ik schaamde me daarvoor en wilde niet dat anderen ze zouden kennen. Ik voelde me verdrietig en onder voortdurende druk staan. Ik had voor mezelf hoge verwachtingen gesteld en dacht dat ik op bepaalde gebieden moest presteren.

Ik zat voornamelijk mezelf in de weg. Het waren mijn eigen overtuigingen die me onzeker maakten.

๐—œ๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป.

Hier zijn enkele stappen die je kunt gebruiken om belemmerende gedachten te transformeren:

Bewustwording
Het eerste en belangrijkste is bewustwording. Herken en erken de belemmerende gedachten. Dit betekent dat je alert moet zijn op de negatieve gedachten die door je hoofd gaan en ze identificeert.

Zelfonderzoek
Ga dieper in op je belemmerende gedachten. Probeer te begrijpen waar ze vandaan komen en waarom ze opkomen. Stel jezelf vragen als “Waarom denk ik dit?” en “Is er enig bewijs voor deze gedachte?”

Herformuleren
Vervang belemmerende gedachten door helpende en positievere gedachten. Bijvoorbeeld, als je denkt “Ik kan dit niet,” verander het dan in “Ik kan dit proberen en leren, en ik kan het misschien wel doen.”

Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen. Ik barst van de energie en maak me veel minder druk, althans, veel minder dan voorheen ๐Ÿ˜‰. Dit is precies wat ik destijds wilde bereiken, en het voelt geweldig dat het is gelukt!

Klinkt dit herkenbaar voor jou? Als integraal leefstijl & vitaliteitscoach en NLP Master, bezit ik de tools en ervaring om je te begeleiden bij het overwinnen van je belemmerende gedachten en het bereiken van meer zelfvertrouwen en energie. Aarzel niet om me een persoonlijk berichtje te sturen.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact