Blog

Comfort vs magic vs panic zone

By maart 1, 2023No Comments

Wanneer ben je uit je comfort zone gegaan? Wat deed je toen? Hoe voelde het?

We doen heel veel binnen onze comfort zone. Alle automatische processen doen we daarbinnen.

Comfort zone
Op welke momenten ben je in de comfort zone?
Welke krachten gebruik je daar?
Wat als je teveel in je comfort zone blijft hangen? Hoe voelt dat?
Wat houd je tegen om buiten je comfort te gaan?

❤️ Magic zone
Welke uitdagingen heb je?
Wat heb je nog te leren?
Wat kan er gebeuren als je dat doet?

Ze zeggen altijd “buiten je comfort zone ligt de groei”. Het zijn clichés, maar wel interessant om te onderzoeken.

Je hebt een comfort zone en een magic zone. Er is ook een panic zone.

💥 Panic zone
Bij welke uitdaging slaat de paniek toe?
Welke kwaliteiten zou je kunnen inzetten om hier doorheen te komen?

Tijdens coaching heb ik een hele mooie oefening die ik kan inzetten om hier niet met je hoofd over na te denken, maar door echt te voelen en ervaren hoe het op die verschillende plekken is. Je onbewuste (vanuit je gevoel) geeft je meer inzichten dan je bewuste (vanuit je hoofd). Daarin kan ik je begeleiden.

Voor mij is buiten mijn comfort zone mezelf laten zien. Mezelf uitspreken. Het zit niet in mijn natuur om “te pronken” wat ik heb gedaan. Ik laat me zien via Social Media. Dat doe ik met een reden. Ik wil dat mensen weten wat ik kan en wat ik te bieden heb. Online mezelf laten zien is nog redelijk binnen mijn comfort zone. Waar ik nog in mag groeien is om dit ook in levende lijven te doen.

❤️ Wat is jouw magic zone?

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact