Blog

Te weinig eten is roofbouw op lichaam

By september 22, 2023No Comments

“Argh! Ik mag niet te veel eten”

Wist je dat heel veel mensen die willen afvallen juist te weinig eten? Dat is  roofbouw op je lichaam. Dit is iets wat ik vaak heb gezien bij mijn cliënten.

Eten

Roofbouw als je te weinig eet
Wanneer je structureel te weinig eet, pleeg je eigenlijk roofbouw op je lichaam. Je kunt dit misschien een tijdje volhouden, maar uiteindelijk kom je juist aan, en vaak nog meer dan voorheen. Het resultaat? Een crashdieet dat niet duurzaam is en schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Ook calorieën nodig in rust
Het menselijk lichaam heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig, zelfs als je volledig inactief bent. En laten we eerlijk zijn, we zijn zelden volledig inactief. We bewegen altijd wel op een of andere manier.

Persoonlijke lichaamsmeting
Ik kan specifiek voor jou berekenen hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft en wat een gezond en realistisch doel is om af te vallen. Dit doen we met behulp van een persoonlijke lichaamsmeting. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan gerust een berichtje. Samen kunnen we werken aan een gezonde en effectieve aanpak om jouw gewichtsdoelen te bereiken.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact