Blog

Oordelen

By maart 6, 2023No Comments

🤷🏻‍♀️ Heb jij wel eens dat je een ander totaal niet begrijpt? Dat je geïrriteerd raakt door het gedrag van een ander?

👀 Als iemand bepaald gedrag vertoond, dan zit daar altijd een bepaalde context van die persoon achter. Voordat ik coach was, was ik E-mail Marketeer. Ik had een situatie als E-mail Marketeer waarbij iets van mij werd gevraagd. Het moest binnen een uur gebeuren. Ik zag alleen de vraag aan mij en ik zag niet de situatie waarin diegene zat. In NLP noemen ze dat “de kaart is niet het gebied”. Je ziet dus niet het complete plaatje. De primaire reactie van mij was dat ik geïrriteerd raakte. Want er kon niet van mij worden verwacht dat het zo snel moest gebeuren. In mijn werk was ik van verschillende factoren afhankelijk. Dus in de meeste gevallen is dat niet haalbaar.

💬 Door in gesprek te gaan kwam ik erachter dat er veel meer achter de vraag zat. Ik wist beter de beweegredenen. Daardoor kreeg ik er meer begrip voor. Dat ging ons helpen in de samenwerking.

❤ Elk gedrag heeft een positieve intentie. Er is altijd een context waarbinnen het gedrag waardevol is voor diegene die het gedrag vertoont. Door te communiceren en vragen te stellen, wordt de context van een ander duidelijker.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact