Blog

Neusademhaling: ontdek de voordelen

By april 12, 2023No Comments

๐—๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐Ÿฏ๐Ÿฌ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป
๐—๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐Ÿฏ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ
๐—๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐Ÿฏ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐˜‚๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป

๐Ÿ˜ฒ Dan zie je wel hoe belangrijk ademhalen is. Maar ๐™๐™ค๐™š je ademt heeft ook nog effect.

Ik ademde eerst vaak door mijn mond. Door te gaan oefenen adem ik nu voornamelijk door mijn neus. ร‰n ik ben ervan bewust als ik het niet doe. Ik ervaar veel meer rust, ontspanning en ik ben minder vaak verkouden. Lees hieronder waardoor dat komt.

๐——๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ป๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฒ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ. Gezondheidsklachten zijn bijvoorbeeld gewrichtsklachten, slechter slapen, snurken, heesheid of een chronisch (vervelend) hoestje, rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en bekkenbodemklachten.

๐—ก๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐Ÿ‘€ ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฑ๐—ฒ๐—ธ ๐—ต๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐Ÿ‘‡

๐Ÿ‘ƒ Zorgt voor een rustige en diepere ademhaling. Het activeert buikademhaling. Door de mond in- en uitademing blijft het oppervlakkig en dan adem je sneller. Je lichaam ervaart dat als stress (flight-fight modus). Als het meer vanuit je buik komt, ben je meer ontspannen.

๐Ÿ‘ƒ Aan de binnenkant van de neus zitten trilhaartjes die stofdeeltjes tegenhouden. Schadelijke stoffen die het lichaam willen binnendringen worden meteen bij de ingang aangepakt.

๐Ÿ‘ƒ De neus maakt de lucht die je inademt warm en vochtig. De lucht wordt opgewarmd tot de ideale temperatuur voor de longen. Het verschil tussen buitenlucht en de door de neus opgewarmde lucht kan wel meer dan 30 graden zijn.

๐Ÿ‘ƒ De ingeademde lucht wordt op de juiste vochtigheidsgraad gebracht. Door je mond ademen geeft een uitdrogend effect op de longen.

๐Ÿ‘ƒ De neus maakt ontstekingsremmers aan, namelijk stikstofoxide. Dat zorgt ervoor dat ontstekingen die in de bovenste luchtwegen ontstaan meteen worden aangepakt.

๐Ÿ‘ƒ De neus is een kleinere opening dan de mond. Daardoor adem je minder. Als je door je mond ademt, adem je te veel.

๐Ÿ‘ƒ Je uithoudingsvermogen gaat omhoog als je door je neus ademhaalt. Dus tijdens het sporten is het ook beter om door je neus in- รฉn uit te ademen.

Ga ontdekken hoe vaak je met je mond open iets doet zonder dat je dit in de gaten hebt. Plak tijdens inspanning een stukje papieren-tape op je mond. Je zult merken hoeveel je geneigd bent om door je mond te ademen ๐Ÿคซ Zelfs werkend achter je computer. Ik heb โ€™s nachts ook tape op mijn mond geplakt om neusademhaling te trainen.

Adem jij veel door je mond of door je neus? Ik hoor graag of je iets aan deze info hebt gehad.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact