Blog

Maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt

By september 21, 2023No Comments

Een paar jaar geleden had ik niet verwacht dat ik dit zou zeggen. Het werd vaak tegen mij gezegd. Mijzelf druk maken kon ik als de beste 🏆

In mijn aantekeningenboekje van een aantal jaar geleden stond dit op nummer 1.

Energievreters van vijf jaar geleden:

😫 Druk maken om zaken die ik niet direct kon veranderen

😫 Boos worden op mijn kinderen / uit mijn slof schieten

😫 Kinderen die om heel veel aandacht vroegen en waarvan ik dacht dat ik alles ‘moest’ doen

😫 Een overvolle takenlijst (zowel privé als op het werk) en me zorgen maken over wat ik allemaal niet had gedaan

😫 Kinderen die druk waren / veel herrie maakten

😫 Niet voorbereid zijn op het avondeten

😫 De “fout” ingaan met mijn eetgewoonten.

Ik kwam tot het inzicht dat ik deze energievreters kon voorbereiden.

Het is prettig om te merken dat de meeste van deze energievreters geen energievreters meer zijn. Ik heb manieren gevonden om ze te beperken 🙌

Kan ik het veranderen?
De wijze les die ik heb geleerd, en die centraal staat in mijn transformatie, is om me niet langer druk te maken om dingen waar ik geen invloed op heb. Dit inzicht heeft mijn leven echt veranderd. In plaats van mijn kostbare energie te verspillen aan zaken die buiten mijn controle liggen, ben ik me gaan richten op wat ik wel kan beïnvloeden.

Loslaten
Dit betekent niet dat ik apathisch ben geworden, integendeel. Ik ben nu actiever in het aanpakken van problemen waar ik invloed op heb, en ik laat de rest los. Dit heeft niet alleen mijn stressniveau aanzienlijk verminderd, maar het heeft ook geleid tot meer innerlijke rust en tevredenheid.

Het geeft rust
Dus, als je worstelt met dingen die je niet kunt veranderen, herinner jezelf eraan: maak je niet druk om wat buiten je macht ligt, en richt je energie op wat je kunt veranderen. Het is verbazingwekkend hoeveel positieve verandering dit kan brengen in je leven. 🌟

Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dat heb ik niet in één keer bereikt. Het was een proces. Ik kan jou begeleiden in jouw proces. Neem contact met mij op om kennis te maken en te bespreken waarmee ik je kan helpen.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact