Blog

Lachen is gezond

By maart 3, 2023No Comments

Mensen die mij kennen zeggen dat ik een aanstekelijke lach heb. Ik lach graag. En ik geef graag mijn lach door. Een mooie bijkomstigheid is dat lachen gezond is. Lees hieronder waarom.

Positieve effecten van lachen op je lichaam:

๐Ÿ˜ Goed voor het immuunsysteem. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem dan mensen die weinig lachen. Door te lachen worden er extra witte bloedcellen aangemaakt. Deze witte bloedcellen ruimen virussen op, zo ben je beter bestand tegen infecties.

๐Ÿ˜ Het vermindert stress. Stress zorgt dat onze bloedvaten nauwer worden. Door te lachen neemt het stresshormoon cortisol af, waardoor de bloedvaten zich weer kunnen verbreden. De kans op een hartaanval zal verminderen omdat dit effect ook op de kransslagader van toepassing is. Door te lachen komen er stoffen in de hersenen vrij zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding en zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.

๐Ÿ˜ Het zorgt voor een verbetering van de conditie en betere ontspanning. Tijdens het lachen gaat je hartslag omhoog. Hierdoor wordt je bloed sneller rondgepompt. Bovendien train je automatisch je buikspieren door te lachen. Misschien heb je weleens buikpijn gevoeld na het lachen, dat zijn je buikspieren die zich hebben moeten aanspannen.

๐Ÿ˜ Je longcapaciteit wordt groter door te lachen en je traint je middenrifspieren, waardoor je ademhaling beter wordt. Na deze lach-inspanning kan je lichaam zich makkelijker ontspannen omdat het lichaam automatisch in een herstelmodus komt.

๐Ÿ˜ Je wordt knapper door te lachen en zorgt voor verbinding met mensen om je heen. Door veel te lachen train je je gezichtspieren. Bovendien straal je meer wanneer je een glimlach op je gezicht hebt. Dit maakt je aantrekkelijker en zal je meer zelfvertrouwen geven. Een glimlach op je gezicht maakt je toegankelijker voor anderen en dat maakt dat je makkelijker verbinding krijgt met de mensen om je heen.

Tips om meer te lachen:

๐Ÿ˜ Neem je leven wat minder serieus en lach eens om jezelf of om je eigen โ€˜foutenโ€™.

๐Ÿ˜ Lach voluit in gezelschap van anderen. Lachen werkt aanstekelijk en samen lachen werkt beter dan alleen. Lach ook met andere mensen mee, waarschijnlijk krijg je samen de slappe lach.

๐Ÿ˜ Zorg voor mensen om je heen waarmee je kunt lachen of waarvan jij vindt dat ze humor hebben.

๐Ÿ˜ Train het lachen aan het begin van de dag door een glimlach op je gezicht te zetten, ook al is het geen spontane glimlach. Begin โ€˜gemaaktโ€™ theatraal te lachen of begin een boosaardig of agressieve lach. Dit is vaak zo lachwekkend dat je waarschijnlijk echt in de lach schiet.

Genoeg redenen om te lachen dus ๐Ÿ‘๐ŸปโœŒ๏ธ

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact