Blog

In kleine stappen naar meer rust

By juli 13, 2023No Comments

Een coachee kwam bij mij omdat ze stress ervaarde. Ik startte een coachtraject met haar, waarbij we met elkaar spraken over haar interne beleving, werkdruk en hoe ze hiermee omging. We besloten om kleine aanpassingen te maken om meer balans te vinden.

Hieruit kwam naar voren dat ze zichzelf voorbij liep en dat ze graag tijd voor zichzelf wilde maken om meer rust te creëren.

Dit heeft ze bereikt door voornamelijk kleine aanpassingen in haar dagelijkse routine:

🌟 Ze heeft ruimte ingepland in haar overvolle agenda. Ze plant nu tijd tussen afspraken om zich voor te bereiden en om taken af te ronden. Ze realiseert zich ook het belang van momenten waarop ze even helemaal niets doet.

🌟 Ze heeft haar houding tijdens het werken aangepast. Voorheen zat ze gespannen en voorovergebogen te werken. Nu zet ze beide voeten op de grond, ontspant haar schouders en leunt een beetje achterover, terwijl ze diep ademhaalt. Als reminder heeft ze een post-it op haar computer geplakt.

🌟 Ze heeft geleerd om nee te zeggen en haar grenzen aan te geven. Dit was geen gemakkelijke verandering, maar door haar overtuigingen te veranderen (met behulp van een oefening die ik haar heb gegeven), kon ze dit in de praktijk oefenen.

De drukte op haar werk blijft. Dat kan ik niet veranderen. Ze is zich nu bewust van de keuzes die ze maakt en dat ze ook nee kan zeggen. Ze herkent eerder wanneer iets te veel is, zodat ze tijdig aan de bel kan trekken.

Het hoeft dus niet altijd groots te zijn. Dat is vaak niet haalbaar. Begin met kleine veranderingen. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het allerbelangrijkste is dat je het daadwerkelijk gaat doen.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact