Blog

Cluster drinken

By april 3, 2023No Comments

Cluster drinken, doe je dat al? En daarmee bedoel ik natuurlijk geen bier of wijn, maar water 😉

Hierbij vier redenen waarom je het zou moeten doen:

🚰 𝗜𝗱𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗿 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸 𝗷𝗲 𝘃𝗶𝗷𝗳 𝗸𝗲𝗲𝗿 𝗽𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗴. De richtlijn is 1,5 tot 2 liter water per dag, dat is afhankelijk per persoon. Drink in clusters van 200 tot 500 ml per keer. Je denkt nu misschien ‘dat kan ik niet, dat is niks voor mij’. Dat is te trainen. Het hoeft niet in één keer 500 ml te zijn, maar begin met een glas water in de ochtend. Bereid dat uit naar andere momenten op de dag. Daarna kun je het aantal ml verhogen.

🚰 In de oertijd kon je niet de hele dag door drinken. Je zocht een waterbron en als je die eenmaal had gevonden dronk je zoveel mogelijk dat je kon drinken. Daarna kon je er weer een tijd tegen. Nu drinken we continue, kleine slokjes. Dan krijg je geen verzadiging of dorstprikkel. Of je drinkt veel te weinig. 𝗕𝗶𝗷 𝗰𝗹𝘂𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸𝗲𝗻 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗵𝗼𝗿𝗺𝗼𝗼𝗻 𝗼𝘅𝘆𝘁𝗼𝗰𝗶𝗻𝗲 𝘃𝗿𝗶𝗷, 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘇𝗮𝗱𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴𝘁.

🚰 𝗕𝗶𝗷 𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗵𝗮𝗽 𝗲𝗻 𝘀𝗹𝗼𝗸 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗺𝗺𝘂𝘂𝗻𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺 𝗮𝗮𝗻. Dat is kostbaar aan energie. Dat kan zorgen voor vermoeidheid, ontstekingen, overgewicht, darmklachten, huidproblemen en allergieën. Dus geef je lichaam rustmomenten en om te herstellen.

🚰 Het is heel gewoon om tijdens het eten te drinken. Als je tijdens het eten drinkt, spoel je belangrijke voedingsstoffen weg. 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸 𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗹𝗳𝘂𝘂𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗳 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝘂𝘂𝗿 𝗻𝗮 𝗵𝗲𝘁 𝗲𝘁𝗲𝗻. Het is even plannen en een ander ritme wellicht. Maar als je het eenmaal gewend bent, dan wil je niet meer anders.

Meer weten? Laten we verbinden.

Ik wil je bij elke stap ondersteunen op je pad van vitale verbinding en persoonlijke groei! Laten we beginnen met je reis.

Contact